Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Erin, 'Tekli Eğitim' İçin hedef belirledi

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği hedefler doğrultusunda 'Tekli Eğitim'e geçiş uygulamasını il genelinde 2019 sonuna kadar yaygınlaştırmayı hedefliyor. 

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2018 09:21
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Vali Erin, 'Tekli Eğitim' İçin hedef belirledi

Her yıl 55-60 bin arasında çocuğun 1. sınıfa kayıt olduğu Şanlıurfa'da,  yeni sisteme geçiş derslik ve öğretmen sıkıntısı nedeniyle sancılı olacak.

2009 yılı sonuna kadar tamamlanacak okullarla Şanlıurfa'da derslik ihtiyacının önemli ölçüde karşılanması hedefleniyor. Kentte Liselere dönük 2 dev Eğitim kompleksinden ilkinin GAP Vadisinde Eğitim ve Öğretime açılması hedefleniyor.  Yapımına start verilen Eyyübiye Lise kampüsünün 1,5 yılda tamamlanması hedefleniyor. 

500 MİLYONLUK EK ÖDENEKLER EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLİYOR

Vali Abdullah Erin, 'Tekli eğitime geçiş' konusunda hafta içinde şu  açıklamayı yaptı:  “Hangi alana ne kadar yatırım yaparsanız yapın, eğitime önem vermezseniz hepsi boşa gider düşüncesiyle Şanlıurfa'da en önce eğitim altyapısı sorununu çözmeye yöneldik. Bu amaçla 2017 yatırım programımıza ilave 500 milyon TL ek ödenek almıştık. 2018 yatırım programında bulunanlarla birlikte şu anda yaklaşık 154 okulumuzun inşaatı devam ediyor. 2019 yılına kadar ilimiz genelinde ikili eğitim sistemini sonlandırmayı amaçlıyoruz.'' 

Öte yandan Akçakale'de eğitim verecek olan 32 derslik ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyonun temeli Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın da katıldığı törenle atıldı.  Akçakale ve Harran'da 2009 sonuna kadar 300 dersliğin tamamlanması hedefleniyor. (Haber Merkezi)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.