Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarım üniversitesi hayali sözde kaldı!

Şanlıurfa’ya ikinci bir üniversite kazandırma çabaları sonuçsuz kaldı. AK Parti milletvekilleri Ahmet Eşref Fakıbaba ve Mehmet Ali Cevheri’nin kurulacak dediği tarım üniversitesi havada kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2019 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Tarım üniversitesi hayali sözde kaldı!

İbrahim Halil ASLAN / Özel Haber Şanlıurfa OLAY

Milletvekil Cevheri, “tarım üniversitesi için henüz somut bir adım atamadık” diyerek, ikinci devlet üniversitesinin kurulamayacağının sinyalini verdi.

CEVHERİ: SOMUT ADIM ATILMADI

AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Ahmet Eşref Fakıbaba ve Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa’nın tarım kenti olması sebebiyle kente tarım üniversitesini kazandıracağını söylemişti. Ancak, Şanlıurfa’nın hayalini kurduğu tarım üniversitesi Konya’da kuruldu. Maliyeti yüksek olduğu için tarım üniversitesinin zor olduğunu ifade eden Cevheri, kente özel bir üniversite kazandırmak için çabaladıklarını söyledi. Tarım üniversitesi hayalinden de vazgeçmediklerini belirten Cevheri, “Şehrimize tarım üniversitesi kazandırmak için ama ne yazık ki şuana kadar somut bir adım atamadık. Yüksek maliyet olduğu için özel bir üniversitenin kurulması için çaba gösteriyoruz. Tarım üniversitesinin Şanlıurfa’da kurulması için de çalışmalarımız hala sürüyor” dedi.

“BAŞARIYI HERKES SAHİPLENİYOR DA…”

Tarım üniversitesinin kurulamamasına halkın her kesiminden tepki gelirken, Göbeklitepe Derneği Genel Sekreteri Yusuf Sabri Dişli de duruma tepki gösterdi. Tarım üniversitesi önerisini herkesin desteklediğini belirten Dişli, “başarıyı herkes sahipleniyor da, başarısızlığı kimse kabul etmiyor” dedi. Sosyal medya hesabından Fakıbaba ve Cevheri’nin Tarım üniversitesi için kullandığı sözleri hatırlatan Dişli, bu projenin gerçekleşemediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gıda ve Tarım üniversitesinin Konya’da kurulacağını söylemişti ve hemen ardından da çalışmalara başlanmıştı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.