Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

LGS için kalan süre nasıl değerlendirilmeli?

Liselere Geçiş Sınavı'na katılacak olan öğrenciler için Eğitim Koordinatörü Mehmet Karaçalı' dan geldi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2021 18:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
LGS için kalan süre nasıl değerlendirilmeli?

6 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) 1 aydan daha az bir süre kaldı. Sınav öncesi öğrencilere uyarılarda bulunan Aydınlar Eğitim Kurumları Eğitim Koordinatörü Mehmet KARAÇALI, “Artık son dönemece girmiş bulunmaktayız. Öğrencilerin son süreçte her hafta en az 2-3 genel deneme sınavı, bunun yanında son 3 yılki LGS sorularını ve 2018'den beri her ay yayınlanan MEB örnek sorularını çözmeleri gerekmektedir.” dedi.

 

Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) 1 aydan daha az bir süre kaldı. Sınavda çıkacak soru tipleri için büyük referans değeri taşıyan MEB örnek sorularının sonuncusu da geçtiğimiz hafta yayımlandı. Aydınlar Eğitim Kurumları Eğitim Koordinatörü Mehmet KARAÇALI, "Öğrencilerin artık çok az bir zamanı kaldı. Kalan süre zarfında bütün derslerden herhangi bir konu eksiği kalmaması lazım ki öğrenciler vakitlerini bol bol deneme sınavı çözerek değerlendirsinler. Öğrencilerin son süreçte her hafta en az 2-3 genel deneme sınavı, her gün branş denemeleri, bunun yanında son 3 yılki LGS sorularını ve 2018'den beri her ay yayımlanan MEB örnek sorularını çözmeleri gerekmektedir." dedi. Mehmet KARAÇALI sözlerine şöyle devam etti: Aydınlar Eğitim Kurumları olarak 10 yıllık liselere hazırlık tecrübemizle branş hocalarımızla yaptığımız istişareler ve değerlendirmeler ışığında, hem çıkmış soruları hem de MEB tarafından yayımlanan örnek soruları değerlendirerek öğrencilere son süreçte ders bazlı beklentilerimiz ve çalışma önerilerimizi sıraladık. Umuyorum ki sınava girecek öğrencilerimize bu bilgiler rehber olacaktır.

 

TÜRKÇE: Türkçede bu yıl yazım ve noktalama dışında dil bilgisi sorusu sorulmayacağı açıklandı. Örnek sorulara baktığımızda bu yıl geçmiş yılların aksine okuma metinlerinde daha kısa metinlerin tercih edildiğini görüyoruz. Öğrenciler, bu yıl tamamen okuduğunu anlama ve yorumlama, mantık / muhakeme ve grafik okuma sorularıyla sınanacaklar. Konuların azaltmış olması öğrenciler açısından daha fazla tekrar etme noktasında olumlu bir sonuç doğurdu. Bol bol kitap okumuş, bol bol paragraf kitabı bitirmiş öğrenciler bu sınavda çalışmalarının karşılığını alacaklardır. Kalan süreçte Türkçe için bol bol paragraf ve mantık muhakeme soruları çözülüp yazım ve noktalama konuları tekrar edilmelidir. 

 

MATEMATİK: Matematik dersi için bol bol tekrar gerekmektedir. Özellikle Matematik branş denemelerine ağırlık verip yapılan yanlışlar da mutlaka hocalara çözdürülmelidir. Hem çıkmış hem de yayımlanmış sorulara baktığımızda görsel ve şekiller sık sık sorularda kullanılmıştır. Şekiller ve görseller soru çözme noktasında gerçek hayatla bağlantı kurduğumuzda işimizi kolaylaştırması açısından önemlidir. Bu noktada önemli olan soruyu dikkatli okuyup doğru yorum yapabilmektetir. Zaten yeni nesil matematik sorularında çözüme ulaşmada gerekli olan bilgiler soruda mutlaka verilmektedir. Ayrıca soruda verilen tüm verilerin kullanılacağı, ekstra fazla bilgi olmayacağı, bu detay işime yaramaz denilmemesi gerektiği unutulmamalıdır. Matematik her ne kadar sayısal bir ders olsa da özellikle yeni nesil soruların okuduğunu anlamaya öncelik vermesi, öğrencileri bol bol paragraf soruları çözmesi gerektiği sonucunu bizlere gösteriyor. 

 

FEN BİLİMLERİ: Bol bol konu tekrarı ve ardından soru çözümüyle Fen Bilimlerinden çok rahat full çekmek mümkündür. Burada dikkat edilmesi gereken husus soru köklerini gözden kaçırmamaktadır. Sorular çözülürken önemli kısımların altı mutlaka çizilmelidir. Yine görsel ve şekilli sorularda tıpkı Türkçedeki grafik soruları gibi dikkatli davranılması ve bütün şıkları okuduktan sonra emin olunan şıkkın işaretlenmesi gerekmektedir. Ayrıca örnek sorulara baktığımızda özellikle MEB ders kitaplarından birçok alıntılar yapıldığı bu yüzden de sınava girmeden önce mutlaka MEB ders kitabına bakılması gerekmektedir. 

 

İNKILAP TARİHİ: İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde herhangi bir konu kısıtlamasına gidilmedi. Öğrenciler tüm konulardan sorumlular. İnkılap dersi ezber ağırlıklı bir ders olduğundan sürekli konu tekrarı yapılmalı, şifreli şekilde ezber yapılmalı ve bol bol soru çözerek yanlışlar üzerinden konu kavranmalıdır. Bu noktada kalan süreçte branş denemelerine ağırlık verilmelidir. 

 

İNGİLİZCE: Gerek çıkmış sorulara gerekse de örnek sorulara baktığımızda İngilizce için kelime ezberinin ne kadar önemli olduğunu görmekteyiz. LGS İngilizcesinde diyalog sorularına sıkça yer verilmektedir. Dolayısıyla kelime haznesi geniş öğrenciler okuduğunu anlama sorularını dikkatli okudukları takdirde soruları rahatlıkla çözebileceklerdir. Kelime ezberi ve branş denemeleri bu derste belirleyici olacaktır. Soru köklerindeki olumsuzluk eklerine dikkat edilmelidir. 

 

DİN KÜLTÜRÜ: 10 soruluk okuduğunu anlama ve anladığını yorumlama testi olarak bakabiliriz Din Kültürüne. Çıkmış sorularda olmayıp bu sene yayınlanan sorulara baktığımızda artık görsellerin de kullanılacağı çıkarımını yapabiliriz. Bol bol paragraf soruları çözmenin yine bu ders için de öğrencilere büyük faydası olacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.