Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi oldu !

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2021 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Yeni Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi oldu  !

İran'da resmi olmayan seçim sonuçlarına göre;  muhafazakar aday İbrahim Reisi ülkenin 8. Cumhurbaşkanı oldu.

 

Reformist aday eski Merkez Bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti, muhafazakar adaylar eski Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı ve Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Genel Sekreteri Muhsin Rızai ile Milletvekili Emir Hüseyin Kadızade Haşimi de yaptıkları açıklamalarla Reisi'yi tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de yaptığı açıklamada halkın seçtiği cumhurbaşkanının belli olduğunu belirterek 45 gün sonra görevi kendisine devredeceğini dile getirdi.

İBRAHİM REİSİ KİMDİR?

İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Reisi, dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in muhtemel halefi olarak gösteriliyor. Sertlik yanlısı bir hakim olarak, 80'lerde binlerce rejim muhalifinin idam kararına imza atan dört hakimden biriydi. 1988'de Halkın Mücahitleri Örgütü üyelerine toplu idamın arkasındaki isim olarak tanınıyor.

Ekonomik vaatleriyle halkın dikkatini çeken ve yolsuzlukla mücadele sözü veren Reisi direniş ekonomisini savunuyor. Reisi, 2017 seçimlerinde Hasan Ruhani'ye karşı yarıştığı seçimi kaybetmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.