TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karaköprü’de parklar çoğalıyor

null

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2022 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Karaköprü’de parklar çoğalıyor

 

Karaköprü Belediyesi ilçeye kazandırdığı yeni parklarla yeşil alan oranını artırmak ve daha güzel bir Karaköprü’yü vatandaşlara sunmak istiyor

Karaköprü Belediyesi ilçede yeşil alan oranını artırmak için yeni park yapımı çalışmalarını sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri belirlenen yerlerde ilçeye yeni parklar kazandırırken, ağaçlandırma ve çimlendirme çalışmalarının ardından yeni parklar vatandaşların hizmetine sunuluyor.

Seyrantepe Mahallesinde 5 bin metrekare ve 3 bin metrekarelik iki park, Batıkent Mahallesinde 7 bin metrekarelik bir park ile Doğukent Mahallesinde de 7 bin metrekare ve 5 bin metrekarelik iki park, Güllübağ Mahallesinde de 3 bin metrekarelik bir park olmak üzere toplam 30 bin metrekarelik yeşil alanın ilçeye kazandırılması için çalışmalar devam ediyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ilk günden beri daha yeşil bir Karaköprü hedefleri için çalıştıklarını dile getirerek kişi başına düşen yeşil alan oranını artırmak için uygun olan her yere park kazandırdıklarını dile getirdi.

Başkan Baydilli, “Karaköprü binalarla kaplanan yeni bir yerleşim alanı olduğu için vatandaşlarımızın nefes alacakları yaşam alanlarına ihtiyaç var. Biz de her zaman daha yeşil bir ilçe hedefinde olduk ve bu doğrultuda her mahalleye birçok park kazandırdık.

İlçemizde kişi başına düşen yeşil alan oranı 8 metrekare ve biz bunu 10 metrekarenin üzerine çıkarmak istiyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz bu doğrultuda özellikle ihtiyaç olan bölgelere yeni parklar kazandırıyor. Yıl sonuna kadar inşallah 10 park hedefimizin de üzerine çıkmaya çalışacağız. Her şey vatandaşlarımızın daha dazla yeşil alana, dinlenme alanına sahip bir Karaköprü’de yaşamasını sağlamak için” diye konuştu.

Karaköprü Belediyesi 2022 yılı sonuna kadar ilçeye 50 bin metrekarenin üzerinde alanı kapsayacak olan 10 adet park kazandırmayı hedefliyor.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.