Tarımda Su Krizi Kapıda: Bazı Barajlardan Tarıma Su Verilmeyecek

Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, Türkiye’de yaşanan kuraklık nedeniyle birçok bölgede tarımsal sulama için ciddi kısıtlamaların gündemde olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2025 20:36
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2025 20:36
https://www.sanliurfaolay.com/

Yıldırım, suyun yüzde 77’sinin tarımda kullanıldığını hatırlatarak, bazı barajlardaki su seviyesinin kritik düzeye gerilediğini vurguladı.

Kuraklık nedeniyle Aydın, Denizli, Kırıkkale, Kahramanmaraş ve Adana (Çukurova) gibi tarım açısından stratejik bölgelerde, belirli barajlardan tarımsal sulamaya su verilmeyeceği açıklandı. Bu gelişme, üreticiler arasında büyük endişeye neden oldu.

Ali Ekber Yıldırım, söz konusu su kısıtlamalarının detaylarını ve alınması gereken önlemleri YouTube kanalında değerlendirdi. Tarım sektörünü bekleyen risklere dikkat çeken Yıldırım, kuraklıkla mücadelede uzun vadeli planlamanın şart olduğunu belirtti.

Yıldırım, özellikle su yönetimi, tasarruflu sulama tekniklerinin yaygınlaştırılması ve çiftçilere yönelik desteklerin artırılması gerektiğine dikkat çekti.