Divanyolu’nda Yeni Dönem Başlıyor
Şehrin en yoğun noktalarından biri olan Divanyolu Caddesi, artık yayalara ve nostaljik tramvaylara özel hale geliyor. Haşimiye Meydanı ile Kapaklı Pasajı arasında kalan bu tarihi bölgede, araç trafiği sona eriyor. İstanbul’un Taksim-İstiklal Caddesi’ndeki tramvaylara benzer şekilde tasarlanan elektrikli, sessiz ve klimalı tramvaylar, Şanlıurfa’nın sıcak iklimine uygun olarak üretildi.
Kültürel ve Estetik Kimlik Yeniden Şekilleniyor
Başkan Gülpınar, bu projeyle yalnızca ulaşımı değil, kentin kültürel ve estetik kimliğini de yeniden şekillendirmeyi hedefliyor. Vatandaşlar, “Şanlıurfa’nın merkezine nostalji, huzur ve tarih gelecek” diyerek projeye olan memnuniyetlerini dile getiriyor. Haşimiye bölgesindeki esnaf ve halk, İstanbul Taksim tarzı bir dönüşümün heyecanını yaşıyor.
Trafik Çilesine Son
Divanyolu’ndaki yoğunluk ve karmaşa, bu projeyle tarihe karışıyor. Araçların sıkıştığı ve yayaların tehlike atlattığı bu güzergâh, artık modern ve huzurlu bir yürüyüş alanına dönüşüyor. Başkan Gülpınar’ın bu cesur adımı, bir ulaşım değişikliğinden öte, bir şehircilik vizyonunun göstergesi olarak öne çıkıyor.
Sosyal Medyada Destek Mesajları
Projeye dair haberlerin yayılmasıyla birlikte sosyal medya, Başkan Gülpınar’a destek mesajlarıyla dolup taşıyor. “Urfa artık nefes alacak”, “Haşimiye yeni Taksim olacak” gibi paylaşımlar, kısa sürede binlerce etkileşim aldı.