kadir evliyaoğlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
16 Haziran, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.78
  • EURO
    35.16
  • ALTIN
    2457.9
  • BIST
    10471.32
  • BTC
    65738.27$
Ufuklar

Trafik sigortasında yeni dönem


Trafik sigortasında yeni dönem
SEDDK Eski Başkanı Eroğlu, 2024 yılında trafik sigortasında önemli değişikliklerin planlandığını ve tazminat hesaplamalarının gözden geçirileceğini duyurdu. Yeni düzenlemelerle birlikte sigorta şirketlerinin zorunlu teklif verme gerekliliğinin ortadan kaldırılacağını ve ayrıca trafik operasyon merkezi kurulacağını belirtti.

SEDDK eski başkanı Mehmet Akif Eroğlu, 2023 yılında altyapı hazırlıklarının tamamlandığını belirtti ve 2024 yılında trafik sigortasında önemli değişikliklerin planlandığını duyurdu.

Yeni düzenlemeler kapsamında tazminat hesaplamalarının sistemi değişecek. Eroğlu, "Trafikteki davranışları düzelterek kaynaklardaki zararları azaltmamız gerekiyor" dedi.

Trafik sigortasında yeni dönem. O zorunluluk kaldırılıyor 3

Anayasa Mahkemesi'nin kararından sonra tazminat hesaplamalarının yasalara uygun olmadığını belirtti ve sektör ödemelerini bu doğrultuda yeniden düzenleyeceklerini açıkladı.

Trafik kazalarının azaltılması ve yüksek hasar alanlarının çözülmesinin önemine vurgu yaptı.

Eroğlu, ayrıca kasko trafik dengesinde hala sorunların olduğunu belirtti. "Araç sahiplerinin zorunlu trafik sigortası yaptırmada sorun yaşadıklarını" ifade etti ve şirketlere verilen cezaların ve tarife artışlarının sorunları çözmediğini belirtti.

Trafik sigortasının zarar veren bir alan olduğunu ve şirketlerin finansal dengelerini korumaya çalıştığını söyledi.

Yeni uygulamanın detaylarını paylaşan Eroğlu, "Eğer istediğimiz sonuca ulaşamazsak trafik operasyon merkezi kuracağız. Altyapımız hazır" dedi ve zorunlu teklif verme uygulamasının kaldırılacağını açıkladı.

Tahkim sisteminin asıl amacının dışına çıktığını ve "bir kangren haline dönüştüğünü" belirtti. Maliyetleri kontrol altına almadıkları takdirde trafik branşında yeni maliyetlerle karşılaşacaklarını ifade etti.

 

 

Doğal afet sigortalarında yeni uygulamaların devreye gireceğini belirten Eroğlu, DASK'ın deprem bölgelerinde 13,5 milyar TL ödeme yaptığını söyledi.

Yeni uygulamaları devreye almak için sistem altyapısını geliştireceklerini belirtti. KOBİ'lerde sigortalılık oranının yüzde 50 olduğunu ve reel sektördeki fabrikaların afet ve sürdürülebilirlik planlarının olmadığını ifade etti.

Ayrıca, deprem araştırma komisyonu kurmaları gerektiğini vurguladı ve Kasım ayında teminat tutarlarını güncellediklerini ve metrekare fiyatını 1.508 TL'den 3.016 TL'ye çıkardıklarını belirtti.

 

 

Kaynak: YeniÇağ Gazetesi

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!