kadir evliyaoğlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
16 Haziran, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.78
  • EURO
    35.16
  • ALTIN
    2457.9
  • BIST
    10471.32
  • BTC
    65738.27$
Ufuklar

ADD gönüllüsü Koç: "Onun izinde yürümeye devam edeceğiz"

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Şanlıurfa'da büyük coşkuyla kutlandı. Kutlamaya çok sayıda protokol, sporcu ve vatandaşlar katıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) gönüllüsü Av. Sena Nur Koç, Urfa Değişim mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Fatih Sultan Mehmet Parkı’nda (Kasaptaşı) saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Program Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürü öncülüğünde kutlandı.

19 Mayıs kutlamalarına, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, İl Jandarma Komutanı Mücahit Avkıran ve Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren katılım sağladı.

Sporcu gençlerin heyecanlarına aileleri ve hocaları eşlik etti. Birbirinden renkli ve heyecan verici gösterilerin yapıldığı etkinliğe çok sayıda kişi katıldı. Milli Mücadelenin meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs, etkinlik alanında renkli görüntülere ve performanslara sahne oldu.

Farklı spor branşlarındaki çocukların gösterisi - Karate, güreş, boks gösterisi - Halk oyunları ekibinin gösterisi - Jimnastik gösterisi vatandaşlara ve protokole unutulmaz anlar yaşattı.

SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ

ADD gönüllüsü Av. Sena Nur Koç, Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere emanet ettiği bu kutsal güne sahip çıkacaklarını ifade etti. Koç, açıklamasında “Mustafa Kemal Atatürk'ün rahmet ve saygıyla anıyoruz. Türk istiklali ve Türk Cumhuriyeti’ni ilelebet sonsuza dek koruma görevi emanet edilen gençlerimizin gençlik Bayramını kutlarım. Türkiye Cumhuriyeti'nin evlatları olarak ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü şerefli, onurlu ve azimli izinden yürümeliyiz ve yürümeye devam edeceğiz. Atatürk'ün gençliğe hitabında dediği gibi harici ve dahili bedbahtlarla karşılaşacağız. Ne yazık ki günümüzde bunu görüyoruz ve yaşıyoruz fakat geleceğin inançla bekçileri kadınlarımız gençlerimiz mücadeleye devam ediyor ve devam edecekler. Cumhuriyetin verdiği yılların birikimiyle daha inançlı daha kararlı insan kaynağına sahibiz ve bu bizi daha da umutlandırıyor” dedi.

“BAĞIMSIZLIK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELEMİZİN BAŞLANGICIDIR”

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halil Eren, bağımsızlık ve özgürlük vurgusu yaparak, “Mustafa Kemal Atatürk rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milleti için bağımlılığı yaşamaktansa ölmek daha iyidir diyerek Samsun'a çıkması bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcıdır. Bu tarihle birlikte Türk milleti kendi makus tarihini tersine döndürmeye başlayarak esaret altında var olmayacağını ve kutsal topraklarımızı ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır” ifadelerine yer verdi.

 

SİNAN CİN Urfa Değişim

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!